Rodi

Een oplossing voor hernia klachten, zonder operatie

(Foto: aangeleverd)

HEEMSTEDE - Een hernia komt vaak voor en dit kan veel pijn veroorzaken. Gelukkig is een operatie niet de enige oplossing. Spinale Decompressie Therapie is een effectieve en pijnloze behandeling van een hernia. In Amerika worden al goede resultaten geboekt, maar het is nog relatief nieuw in Nederland. Chiropractie Munksgaard biedt nu ook deze behandelingsmethode aan.


Het werkt als volgt: veel rugklachten ontstaan, doordat er druk komt te staan op de tussenwervelschijven. Dit zorgt voor druk op een zenuwbaan, wat kan leiden tot pijn in de onderrug, uitstralende pijn en tintelingen. Bij Decompressie Therapie ligt men op een behandeltafel en wordt de rug in de lengte ‘opgerekt’. Hierdoor komt er meer ruimte tussen de wervels en nemen de pijnklachten af. Recente studies laten zien dat deze therapie een verbetering geeft van de klachten, zelfs tot 80-90%. MRI scans hebben aangetoond dat een hernia met ongeveer 50 procent kan afnemen, waardoor een operatie overbodig kan worden. Er is geen doorverwijzing nodig van de huisarts.
Wie belangstelling heeft, kan contact opnemen met de praktijk aan de Herenweg 80A in Heemstede, tel: 023-5290506. Meer informatie is te vinden op: www.munksgaard.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 12 oktober 2017 - 11:29