Rodi

Drie generaties Bouwens in het bedrijf
Bouwens Kunststofkozijnen fabriek 30 jaar!

(Foto: aangeleverd)

HAARLEM – Bouwens Kunststof kozijnen houdt zaterdag 9 juni open dag. Tijdens deze dag kan iedereen een kijkje nemen in de fabriek waar alles nog zelf gemaakt wordt. Tevens krijgt elke bezoeker een leuke aanbieding en de mogelijkheid om een hefschuifpui te winnen.


Ben en Wies startten hun bedrijf in Kunststof Kozijnen in 1988 in een klein pand in de Santpoorterstraat in Haarlem. In 2002 verkaste Bouwens Kozijnen naar het huidige pand aan de Jan Tademaweg 37 in de Waarderpolder. Het bedrijf levert aan grote en kleine projecten, aannemers en particulieren. Inmiddels werken er drie generaties Bouwens in het bedrijf. De dochters van Ben en Wies, Sandra en Barbara, werken mee in het bedrijf. En de dochters van Sandra, Yasmine en Sabrina, zijn nu ook werkzaam in het bedrijf.
“Onze grote kracht is dat we alles zelf produceren”, verklaart Ben Bouwens het succes. “Het gaat zo goed met ons bedrijf omdat we een eigen fabriek hebben, een goed product leveren, veel service bieden en een snelle levertijd hebben. We leveren een totaalproduct. Alles wat wij maken kan volledig op maat en naar wens van de klant geleverd worden. Het leuke van dit vak is dat je met een lengte van zes meter kunststof zelf een product maakt, monteert en ziet dat de klant er blij mee is.”
Het bedrijf onderscheidt zich door zijn persoonlijke contact. Bouwens: ’’Bij ons kan de klant binnen komen op kantoor, dan laten we even de fabriek zien en dan kan de klant rustig zitten en bespreken wat de wensen zijn onder het genot van een kop koffie. Wij willen de klant voor zijn geld een duurzaam product aanbieden.’’
Er is in de afgelopen 30 jaar bij het maken van de Kunststof Kozijnen wel het een en ander veranderd. Wies Bouwens: “Het aanzicht is sterk veranderd en de kwaliteit is verbeterd. Er is veel keuze in kleuren, er zijn tegenwoordig meer dan dertig verschillende kleuren verkrijgbaar in houtnerfstructuur. Ook wordt er nu veel meer aandacht besteed aan de inbraakgevoeligheid en isolatie.” Naast kunststof kozijnen, deuren en hefschuifpuien maakt en levert het bedrijf ook rolluiken, erkers, dakkapellen en bekledingsmaterialen.
Bouwens Kunststofkozijnenfabriek, info@bouwenskozijnen.nl. Jan Tademaweg 37 in Haarlem, tel. 023-5360665.

Artikel geplaatst op woensdag 06 juni 2018 - 12:39