Rodi

Tuintips van Global Garden

Jordi van Maasdam. (Foto: Rodi Media)

Om u te informeren over alles wat groeit en bloeit in de tuin of op het balkon, zal tuinspecialist Jordi van Maasdam hier regelmatig groene tips geven en u berichten over de nieuwste tuintrends.


Warmte droogte = dorst!
We zouden bijna vergeten dat we in Nederland wonen. Op het moment dat ik dit stukje schrijf heeft het KNMI in de Bilt voor de maand juli, 85 zonuren meer gemeten dan gemiddeld. Daarnaast is er 0,1 mm regen gevallen tegen 47 mm normaal in deze maand. We genieten met elkaar enorm van het buitenleven en de lange zomeravonden. Maar dat mooie weer heeft ook een keerzijde, ons land droogt uit! Bomen die er al jaren staan, hagen, gras en zomerplanten worden bruin en laten blad vallen. En in het ergste geval sterven ze af. We worden eigenlijk geadviseerd zo weinig mogelijk water te gebruiken in de tuin, maar onze planten laten doodgaan kunnen we ook niet zomaar accepteren. Wij adviseren om bomen en planten die het zichtbaar zwaar hebben toch water bij te geven. Gebruik hierbij een (automatisch) sproeisysteem. Dat werkt nauwkeuriger. Het verbruikt in verhouding minder water en het is ook minder zwaar dan met de hand water geven. Zo krijgen uw planten toch voldoende water. Vergeet ook zeker de bemesting niet. De voorjaargift van maart/april is inmiddels uitgewerkt. Organische mest werkt plusminus drie maanden. Om de aankomende maanden mooie borders, terraspotten en balkonbakken te houden, moet u dus naast water uw planten ook mest geven. De tuin geeft u met siertuinmest in korrelvorm een goede basis. Bij zomerplanten in potten adviseren wij een vloeibare organische mest met het water mee te geven. De voedingselementen zullen dan vlot bij de wortels komen en kunnen meteen beginnen met hun (herstel)werkzaamheden.
En u? U kunt doorgaan met genieten van deze prachtige zomer!
Global Garden, Hillegommerdijk 554 in Zwaanshoek. Telefoonnummer: 023-5842354 en website: www.globalgarden.nl Voor meer informatie en vragen: jordi@globalgarden.nl

Artikel geplaatst op zaterdag 21 juli 2018 - 11:09