Rodi

Voortdurende vernieuwing bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven

Voortdurende vernieuwing bij Van Kooten Tuin & Buiten Leven. (Foto: Sebastiaan Boersma)

HOOFDDORP -Van Kooten Tuin & Buiten Leven is inmiddels uitgegroeid tot de nummer een in blokhutten in de Benelux met 6 vestigingen in Numansdorp, Velp, Strijen, Hoofddorp, Amersfoort en Veldhoven.


Klanten in Nederland en België die de showrooms binnenlopen of op internet kijken moeten meteen onder de indruk zijn; aldus Hanneke van Kooten, die samen met haar man Jan van Kooten en Benjamin de Jong deel uit maakt van de Directie. De Van Kooten’s zijn voortdurend aan het vernieuwen en hebben het nieuwste op het gebied van blokhutten en chalets in de showrooms staan. “Het moet bij ons geen rondkijken zijn , maar tuin en buitenleven beleven,” vindt Hanneke. Omdat wij echt voor kwaliteit zijn gegaan en topproducten aanbieden, weten ook producenten ons te vinden. Zodoende zitten we naast de meer simpele hutjes ook in het midden- en hogere segment. In al die categorieën kunnen we de standaard producten zo uit voorraad leveren.

Professionaliseren

We zijn steeds verder aan het professionaliseren. We leveren al lang niet meer alleen maar een tuinhuis af, maar doen ook de fundatie, de isolatie, het dak en installatiewerkzaamheden. We bieden het totale concept, vertelt Jan. Inmiddels heeft Van Kooten Tuin & Buiten Leven ook een interne opleiding, waarmee personeel wordt geschoold en bijgeschoold. Er wordt dagelijks gewerkt aan een stukje kwaliteit!

Maatproducten

Van Kooten is ook gegroeid in maatwerkproducten. Die worden in Estland of Litouwen gemaakt, zoals een klant wil en met een levertijd van zes tot acht weken. Of het nou een chalet is dat als kantoor in de tuin moet dienen of een grote blokhut als atelier of logeerbedrijf, het kan, op elke gewenste maat. Er zijn ook mensen die een chaletje of blokhut in de tuin laten neerzetten die als sauna dient os als wellnessruimte of een chalet, waarin een zoon of dochter een plekje krijgt. De betere blokhutten en houten chalets worden geleverd met waterdichte hoekverbindingen, een rvs-dorpel bij de ingang en, uiteraard, met een goede dakbedekking met singles, dakleer of pannen. Vooraf wordt een gedetailleerde tekening in 3D gemaakt, zodat de klant precies weet hoe het er uit komt te zien. En alles wordt, in Nederland (behalve de Waddeneilanden) en België, gratis aan huis geleverd. Betalen hoeft ook pas bij aflevering en niet vooraf, wat veel klanten waarderen.
Van Kooten Tuin & Buiten Leven, Daalmeerstraat 19 in Hoofddorp. Telefoon: 023-3030524 en websites: www.blokhutvillage.nl, www.verandavillage.nl en www.tuinhoutvillage.nl

Artikel geplaatst op dinsdag 23 oktober 2018 - 15:36

Foto's