Rodi

Keurmerk voor jubilerend Noppes
Kroon op werk toonaangevende kringloopwinkel

Leonie Reinders van BKN overhandigt Noppes-directeur Willem Staphorsius het keurmerk 100% Kringloop. (foto aangeleverd)

REGIO - Noppes Kringloopwinkel bereikte een nieuwe mijlpaal: de kringlooporganisatie viert namelijk op 24 en 25 november haar twintigjarige bestaan. Noppes is bovendien met zestien tellende winkels ondanks verblijd met het keurmerk 100% Kringloop wat cum laude werd behaald bij de branchevereniging BKN. Tweedehands is tegenwoordig uiterst hip, maar Noppes weet dat natuurlijk al haar hele bestaan. Hoe een pionier uitgroeide tot toonaangevende kringlooporganisatie.


De oorsprong van Noppes Kringloopwinkel ligt in de regio Waterland, waar in december 1998 in Purmerend de allereerste Noppes winkel haar deuren opende. Destijds als bedrijfsonderdeel van de toenmalige sociale werkvoorziening in Waterland. Een decennia terug is Noppes verzelfstandigd en als social firm verder gegaan. De rest is geschiedenis en wel een zeer succesvolle. Noppes telt vandaag de dag 16 filialen, verdeeld over de regio’s Zaanstreek-Waterland, West-Friesland, IJmond en Midden-Holland. De gestage groei is mede te danken aan een goed doordacht en uitgewerkt bedrijfsconcept waarin de tomeloze inzet van de medewerkers en diverse samenwerkende partijen zorgt voor een positief meetbaar milieu- en sociale- impact voor onze samenleving.

Mens en milieu

De filosofie en ambitie waarmee Noppes Kringloopwinkel zich al twee decennia lang met succes manifesteert, is inmiddels een actueel item, waarin de politiek voor een inclusieve- en circulaire samenleving pleit. Binnen dit gedachtegoed, werkt Noppes al 20 jaar aan duurzaamheid en werkgelegenheid als haar voornaamste pijlers. Noppes Kringloopwinkel beperkt de hoeveelheid grof huisvuil door hergebruik te stimuleren, met balans tussen milieu, mens en maatschappij. In de professioneel opgezette, zonder winstoogmerk werkende kringloopwinkels, krijgen minder kansrijke op de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich op werkgebied te (her)ontwikkelen. Daarmee is Noppes milieubewust, maatschappelijk betrokken én voordelig voor iedereen.
Een en al avontuur

De kringloopwinkels van Noppes bieden een ruim assortiment aan meubels, kleding, schoenen, boeken, platen, cd’s, huishoudelijke artikelen, wit- en bruingoed. Verder, zoals een heuse kringloopwinkel betaamt, is het bij Noppes een en al avontuur: voor eenieder altijd weer leuk en verrassend en nog zoveel goed bruikbare spullen. Vergeet trouwens niet de talloze gebruikte fietsen, een project waar Noppes nauw samenwerkt met verschillende gemeenten om het weesfietsenbeheer uit te voeren.
Voor tal van organisaties, is Noppes Kringloopwinkels in de loop der tijd een vertrouwde partner gebleken. In de dagelijkse praktijk uit zich dat onder meer in de uitvoering van zaken als het weghalen van opslaggoederen, die anders mogelijk als afval worden afgevoerd. Het niet afvoeren van afvalstromen bevordert het milieu én scheelt in de portemonnee, gezien de aanzienlijk lagere afvalheffingskosten.
Met ruim 800 medewerkers, die verdeeld zijn over 16 winkels, worden jaarlijks miljoenen euro’s op deze wijze bespaard. Uiteraard kan dit niet zonder de vele contente winkelbezoekers. Het is het levende bewijs dat de pionier Noppes van weleer, een niet meer weg te denken rol in de samenleving bekleedt.
Jubileumfeest

Het is dus de moeite waard snel eens binnen te lopen, zéker als alle winkels op zaterdag 24 en zondag 25 november in feeststemming zijn! Het winkelend publiek krijgt tijdens onze feestelijke jubileummarkt 20% korting op de gehele collectie*. (* m.u.v. witgoed consignatie artikelen).
Noppes al 20 jaar een en al avontuur! Informatie: www.noppeskringloopwinkel.nl.

Artikel geplaatst op donderdag 22 november 2018 - 14:53